Portal de știri
Fără categorie

(FOTO) Tinerii de la Nisporeni au fost iniţiaţi în domeniul jurnalismului

Un grup de 23 de elevi din or. Nisporeni,  localităţile Vărzărești şi Şendreni au participat pe 16 martie la o şedinţă de instruire în domeniul jurnalismului.

Aceștea au aflat ce este o știre, care este structura acesteia, cum să aleagă subiectul și cum să realizeze o știre interesantă și utilă pentru public.

Elevii au avut posibilitatea să afle cât de complexă este munca în echipă într-o televiziune,  de la jurnalista de la compania publica Moldova1, Ludmila Barba, care a fost şi moderatoarea acestei instruiri.

De asemenea, ei au aflat cum se realizează o emisiune televizată și cât de solicitantă este  munca în televiziune  de la gazda întrunirii – jurnalista de la Albasat TV, Tatiana Pantilei.

La instruire a asistat colaboratoarea  IREX Europe, Valentina Botnaru, care i-a încurajat pe tineri să fie activi, să devină reporteri cetăţeneşti în localitatea lor, semnalând în acest fel problemele cu care se confrunta atât tinerii, cât şi comunitatea per ansamblu.

 Această activitate face parte din cadrul proiectului ”Tineri activi pentru comunitate”, implementat de ALBASAT, în cadrul programului «Încurajarea tinerilor pentru ca să devină cetăţeni activi » implementat de IREX Europe, în parteneriat cu Centrul Media pentru tineri şi susţinut financiar de Uniunea Europeană.

 

 Opiniile exprimate în această publicație (în acest material) nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Related posts

Sute de generatoare de curent electric din Germania se îndreaptă spre Ucraina. Mii de oameni stau în frig și nu au electricitate

AlbasatTV, Nisporeni

Comisia Europeană cere pedepse cu închisoarea pentru cei care încalcă sancţiunile împotriva Rusiei

AlbasatTV, Nisporeni

Cum va fi vremea în primul weekend de iarnă. Ce spun meteorologii ?

AlbasatTV, Nisporeni

Croația scoate la licitație iahtul de 200 de milioane de dolari al lui Viktor Medvedciuk, aliatul ucrainean al lui Putin

AlbasatTV, Nisporeni

Cetățenii se pot înregistra pe platforma compensatii.gov.md până în luna martie 2023

AlbasatTV, Nisporeni

UE a plafonat preţul petrolului livrat de Rusia la 60 de dolari barilul. Cum se aplică sancțiunea

AlbasatTV, Nisporeni

Dobânzile din depozitele bancare ar putea fi impozitate cu 12%. Explicațiile ministrului finanțelor

AlbasatTV, Nisporeni

Stadioanele de fotbal de la șapte licee din capitală vor fi reconstruite

AlbasatTV, Nisporeni

Un caz de pestă porcină africană, înregistrat în raionul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

O nouă reuniune în formatul 1+1, fără decizii

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment