ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Furt de vite în Nisporeni: Poliția a reținut doi bărbați

Poliția din Nisporeni a primit, la data de 14.02.2024, informații operative referitoare la intenția unor persoane necunoscute de a vinde animale posibil sustrase din raionul Nisporeni. Acestea planificau să comercializeze animalele în noaptea de 14 spre 15 februarie.

În urma acestor informații, poliția a organizat o ambuscadă la periferia satului Soltănești în dimineața zilei de 15.02.2024, în jurul orei 01.15. Rezultatul a fost reținerea a două persoane de sex masculin, de 61 și respectiv 17 ani, rezidenți ai raionului Nisporeni. Aceștia transportau două vite mari cornute.

Investigațiile ulterioare au stabilit că suspecții au pătruns, între orele 00.00 și 00.30, în curtea unui locuitor din Soltănești. Din ocolul pentru animale, aceștia au sustras două vaci, una adultă și o vițică de aproximativ 10 luni, cu intenția de a le vinde unui colector de animale.

Prejudiciul cauzat de această infracțiune se estimează la aproximativ 20.000 lei MDL. În acest context, a fost inițiată o urmărire penală în conformitate cu prevederile articolului 186, alineatul (2) din Codul Penal. Bărbatul de 61 de ani a fost reținut pentru un termen de 72 de ore.

Potrivit articolului 186, alineatul (2) din Codul Penal, furtul săvârșit de două sau mai multe persoane, prin pătrundere în încăpere, în alt loc pentru depozitare sau în locuință, și cu cauzarea de daune în proporții considerabile se pedepsește cu amendă în mărime de la 32.500 la 67.500 lei MDL sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Related posts

Mai bine de jumătate din sate nu au acces la apa potabilă din sistemul public

Albasat

Încă 86 de moldoveni, testați pozitiv la Coronavirus. Numărul celor infectați cu noul coronavirus a ajuns la 591

Albasat

Vacanţa de vară, o provocare pentru părinţii din Nisporeni. Reguli de siguranță pentru copii în această perioadă

Albasat

Leave a Comment