ALBASAT
Actualitate Societate

Substanțe chimice în valoare de 144 mln lei. Percheziții în patru localități

Oamenii legii au descins cu percheziții în patru localități din țară într-un dosar de spălare de bani și păstrare necorespunzătoare a peste 20 de milioane de kilograme de îngrășăminte (inclusiv NPK) și sulfat de amoniu, ce ar fi de calitate îndoielnică, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, substanțele chimice importate din Rusia și alte state de către o companie fondată de cetățeni ai Moldovei și Rusiei ar valora peste 144 de milioane de lei.

Percheziții au fost efectuate la depozite din Edineț, Florești și Cahul, substanțele păstrate necorespunzător sub cerul liber au fost ridicate, precum și saci cu mostre de substanță granulată ce urmează a fi supusă expertizării.

De asemenea, din oficiul din Chișinău au fost ridicate documente contabile, înscrisuri de ciornă, dar și purtători de informație și dispozitive de comunicare.

Urmare a acțiunilor procesual-penale, procurorii i-au atribuit unui factor de decizie de la Chișinău statutul de bănuit. Investigațiile continuă.

Related posts

Fostul președinte al Curții de Apel Bălți, pus sub învinuire pe două capete de acuzare

Albasat

UE vrea să finalizeze un pachet financiar de 9 mld. euro pentru Ucraina

Albasat

Velo Road Chișinău se desfășoară mâine în capitală

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment