Portal de știri
Societate

Germania oferă 40 mln euro pentru acordarea compensațiilor la energie

Germania va dona Republicii Moldova 40 de milioane de euro pentru acordarea compensațiilor la energie. Potrivit ministrului muncii și protecției sociale, Marcel Spatari, acest ajutor este condiționat de implementarea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice și a mecanismului de acordare țintită a compensațiilor, transmite IPN.

„Cu alte cuvinte, dacă nu am fi avut Legea privind fondul de reducere a vulnerabilității energetice, dacă nu am fi avut procedura de înregistrare pe compensatii.gov.md și atribuirea categoriilor de vulnerabilitate energetică, statul nostru nu ar fi beneficiat de acești bani. De fapt, fiecare familie care s-a înregistrat pe compensatii.gov.md a pus umărul la atragerea acestui ajutor”, susține ministrul.

Potrivit lui, grantul oferit de Germania este echivalent cu aproape 90% din valoarea compensațiilor prevăzute pentru luna noiembrie.

Costul programului guvernamental de compensații este estimat la aproximativ cinci miliarde de lei pentru următoarea perioadă rece. Potrivit autorităților, este o sumă de aproape 2,5 ori mai mare decât a fost alocată pentru compensații anul trecut.

Related posts

Утверждён новый состав правления АО „Молдовагаз”

Albasat

22 новых случая COVID-19

Albasat

Alegeri locale noi în localitățile Târnova și Nucăreni

Albasat

Leave a Comment