Nisporeni

Grădinița “Raza” din Bărboieni, raionul Nisporeni, renovată cu suportul României

Instituţia preşcolară “Raza” din Bărboieni, raionul Nisporeni a fost renovată cu suportul Guvernul român.  Instituția a beneficiat de lucrări pe interior,  au fost renovati prereții, au fost montate uși și ferestre noi și a fost amenajat un teren de joacă, pentru ca procesul instructiv- educativ să fie demarat la nivel.

Aceasta este una dintre cele  27 de instituții preșcolare din raionul Nisporeni care au fost reparate și dotate cu cele necesare din bani oferiți, de statul român.

Svetlana Marcenco, directoarea grădiniței "Raza" din Bărboieni: „ Am beneficiat de suport financiar din partea Guvernului României, prin proiectul „Program de asistenţă tehnică şi financiară pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”. Am beneficiat de un
 grand-suport financiar de 270 de mii de lei în anii 2014-2015.  Acum lucrăm cu „RO 4”.  Avem iarăşi un suport financiar de 120 de mii de lei din partea Guvernului României.
 Lucrăm la ieşirea a doua. Mulţumim foarte mult, Guvernul României. Mulţumim părinţilor, care au venit cu contribuţii şi suport financiar, muncă şi bani."

Părinţii sunt încântaţi de noile condiţii.

Ecaterina Chirca, părinte: „ E un suport foarte binevenit, nu numai pentru grădiniţă, dar şi pentru sat, pentru că de aici se porneşte viitorul copiilor noştri, de aici se pun 
bazele pentru a creşte frumos."
Mirabela Croitoru, părinte: „Lucrurile s-au schimbat mult spre bine, datorită ajutorului financiar, datorită proiectului acordat de fraţii noştri de peste Prut. Noi vrem foarte
 mult să le mulţumi pentru ceia ce ne-au acordat, fiindcă copiii sunt foarte mulţumiţi."

Angajaţii mărturisesc că totul a devenit altfel. Condiţiile au devenit mult mai bune, iar dispoziţia copiilor a crescut considerent, la fel ca şi dorinţa de a frecventa grădiniţa.

Ludmila Pîntea, educatoare: „Aş vrea să mulţumim, să fim foarte recunoscători Guvernului României pentru suportul financiar şi sperăm pe viitor să mai avem aşa suporturi, care să ne încurajeze şi să ne ajute mult. Aş vrea să spun că, datorită dumnealor, pentru faptul frumos şi foarte bun care l-au făcut pentru grădiniţa noastră, pentru mai multe grădiniţe din Republica Moldova, copiii sunt foarte mulţumiţi. Sunt într-o grădiniţă foarte 
frumoasă, cu educatori, părinţii sunt foarte mulţumiţi şi educatorii. "
Lilia Chiba, asistent de educator:A fost un pas binevenit în grădiniţa noastră, l-am aşteptat de mult timp. S-au văzut schimbările în grădiniţă, deodată căldură,  sănătatea copiilor în primul rând s-a îmbunătăţit."
Tatiana Mișcoi, asistentă medicală: „ E foarte bine pentru starea de sănătate a copiilor. Aveam probleme. Era rece.  Copiii sunt copii şi tot vor să fie frumos, să fie nou, să fie ilustrat.  Le mulţumim foarte mult Guvernului Român, pentru grija care ne-o poartă şi ne acordă proiectele."

În ultimii nouă ani, în Republica Moldova au fost renovate peste 900 de grădinițe din bani oferiți de Guvernul de la București.

Renovarea grădinițelor face parte din Programul de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova de către România.

Related posts

5 cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Nisporeni

Albasat

Record de noi cazuri Covid în Nisporeni: 17 cazuri noi în ultimele 24 de ore

Albasat

O grenadă, descoperită într-un beci din oraşul Nisporeni. La fața locului au venit geniștii

Albasat

Leave a Comment