Societate

Tudor Deliu a fost înregistrat în cursa prezidențială

Reprezentantul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu, a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de președinte al țării. Hotărârea a fost aprobată sâmbătă, 19 septembrie, de către Comisia Electorală Centrală, transmite IPN.

Veaceslav Agrigoroae, membru CEC, a declarat că listele de subscripție depuse conțin peste 21,3 mii de semnături din 30 de unități administrativ-teritoriale de nivelul doi. În urma verificării autenticității datelor, 3,8 semnături au fost declarate nule. 17,5 mii de semnături se consideră valabile și întrunesc cerințele legale, încadrându-se în limita cerințelor stabilite de prevederile electorale.

Pentru înregistrarea lui Tudor Deliu în calitate de candidat la funcția de președinte au votat toți cei opt membri CEC prezenți la ședință.

Până acum, în cursa prezidențială au fost înregistrați liderul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, și liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. Totodată, s-a respins înregistrarea în calitate de candidat a lideruuil Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu. CEC a motivat că din unitățile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unități administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condițiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 semnături ale susținătorilor, iar restul 17 unități administrativ teritoriale nu întrunesc cerințele legale. Andrian Candu a declarat că va contesta în instanția de judecată decizia de neînregistrare.

Related posts

Frizerii, farmacii și unități de comerț, închise pentru nerespectarea normelor sanitare

Albasat

Лагеря отдыха не будут работать, как минимум, в июне

Albasat

LIVE: Declarația fracțiunii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr după discuțiile PDM-PAS-PSRM-PPPDA

Albasat

Leave a Comment