ALBASAT
Actualitate Societate

Grădinițelor li se va oferi posibilitatea de a trece la autogestiune, ministru

Grădinițelor li se va oferi posibilitatea de a trece la autogestiune. Asta înseamnă că bugetele vor putea fi gestionate independent, directorul instituției nu va mai trebui să meargă la autoritatea publică locală pentru fiecare mică achiziție, a explicat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, într-o conferință de presă, transmite IPN.

Pentru început ministerul va oferi posibilitatea grădinițelor să treacă la autogestiune cu acordul Primăriilor. În același timp, este importantă trecerea la formula de finanțare per copil în grădinițe, similar practicii din învățământul general. Bugetul grădiniței trebuie să reflecte și numărul de copii în acea grădiniță, a spus Dan Perciun.

Potrivit ministrului, este evident procesul de migrare a copiilor spre Chișinău sau centre raionale, în timp ce bugetele nu sunt racordate. Și astfel în unele localități rurale sunt grădinițe unde per copil se cheltuiește o sută de mii de lei, iar în Chișinău – 20 de mii de lei, ceea nu este echitabil. Ar fi corect ca toți copiii să beneficieze de aceleași sume și să nu fie discriminați în funcție de locul de trai ales de părinți.

Related posts

48 de partide și organizații social-politice pot desemna candidați la prezidențiale

Albasat

Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa I-a va începe la 1 aprilie

Albasat

PAS: Ion Ceban cere majorarea tarifului în transportul public. Reacția Primăriei

Albasat

Leave a Comment