ALBASAT
Actualitate Societate

În Moldova va fi deschis un colegiu finanțat de Guvernul austriac

Un colegiu specializat în domeniul electronicii, finanțat de către Guvernul austriac, va fi deschis în Republica Moldova. Se așteaptă că lucrările vor începe la începutul anului 2024, a precizat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, la o conferință de presă privind cele mai importante acțiuni realizate de echipa ministerului în perioada celor 100 de zile de mandat, transmite IPN.

Dan Perciun a menționat că la o asemene înțelegere s-a ajuns în cadrul întrevederii cu omologul său austriac la Viena. „Este o noutate bună. Or, accesul la studii de calitate, inclusiv în Republica Moldova, este foarte important și austriecii vin cu multe competențe și capacități. Studiile se vor desfășura în limba germană și diploma va fi recunoscută la nivel europeanˮ, a menționat ministrul educației și cercetării.

Noua instituție va oferi programe de formare profesional-tehnică în conformitate cu standardele austriece.

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri au semnat scrisoarea de intenție pentru extinderea Memorandumului de înțelegere între Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Educației, Științei și Cercetării al Republicii Austria. Documentul prevede extinderea colaborării în domeniul educației și formării profesionale prin proiecte comune care să contribuie la creșterea economică a celor două țări.

Related posts

Elon Musk, criticat de ONU şi de Joe Biden pentru că Twitter răspândeşte minciuni şi nu respectă drepturile omului

AlbasatTV, Nisporeni

Игорь Додон обсудил с Вадимом Красносельским ситуацию в Зоне безопасности

Albasat

(FOTO) Autocar în flăcări, la Nisporeni. Nici un pasager nu a fost rănit

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment