Societate

Grupul Pro Moldova și Partidul Șor, la discuții privind necesitatea demiterii Guvernului

Grupul parlamentar Pro Moldova anunță că, după ce a lansat invitație deschisă „pentru toate partidele parlamentare responsabile pentru stabilirea priorităților Guvernului anti-criză”, primele discuții au avut loc astăzi, 29 iunie, cu deputații din Partidul Șor, transmite IPN.

„Oferta PRO include o serie de măsuri urgente pentru susținerea sistemului sanitar, a economiei, educației, justiție și a domeniului social. Propunerile de reformă și proiecte de legi, care ar urma să fie puse pe agenda Parlamentului în regim de urgență, vin să îmbunătățească situația catastrofală din țară, precum și să aducă un suport imediat pentru oamenii care au de suferit cel mai mult în perioada de pandemie”, se menționează într-o postare pe pagina de Facebook Pro Moldova.

Totodată, Partidul Politic Șor anunță, într-un comunicat de presă, că prima rundă de discuții a fost organizată „în vederea demiterii actualului guvern, controlat de Igor Dodon și formarea unui nou cabinet de miniștri profesionist, cu un program viabil de guvernare, în măsură să stopeze efectele crizei economice și în domeniul medical”.

Formațiunea precizează că „s-a constatat faptul că, din cauza gestionării proaste a situației, Guvernul Dodon-Chicu a împins țara și într-o criză economică ale cărei efecte devin din ce în ce mai vizibile și afectează tot mai mulți cetățeni”. „În aceste condiții, deputații Partidului Politic Șor și Pro Moldova au reiterat necesitatea demiterii actualului guvern, care a pierdut susținerea politică, încrederea cetățenilor și orice sprijin extern. De asemenea, părțile au fost de acord că este necesară formarea, alături de reprezentanții celorlalte formațiuni politice parlamentare de opoziție, a unui alt executiv care să răspundă și să găsească soluții pentru necesitățile imediate și pe termen lung ale Republicii Moldova și cetățenilor săi”, se menționează în comunicatul formațiunii.

Related posts

Autoritățile trebuie să țină cont de situația persoanelor fără adăpost, scrisoare deschisă

Albasat

Boris Johnson își va numi fiul după medicii care i-au salvat viața

Albasat

Europa își relaxează măsurile de carantină. În unele țări se redeschid terasele iar oamenii circulă fără declaraţie

Albasat