ALBASAT
Societate

Guvernul Japoniei va aloca echivalentul a 400 de mii de dolari pentru digitalizarea BNRM

Guvernul Japoniei va aloca sub formă de grant 43,7 milioane de yeni japonezi, echivalentul a 400 de mii de dolari, pentru îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat o hotărâre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului, întocmit prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei, transmite IPN.

De asemenea, a fost aprobată o hotărâre cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională privind implementarea Proiectului „Îmbunătățirea echipamentului de digitalizare al Bibliotecii Naționale”. Ambele tratate internaționale vizează implementarea acestui proiect.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că există o necesitate acută a Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova de a prezerva resursele istorice, culturale și de interes general ale țării, disponibile în bibliotecă și în instituțiile partenere și de a crește accesibilitatea la aceste resurse pentru cetățeni.

Related posts

3000 de poliţişti, carabinieri şi salvatori vor asigura ordinea publică pe 7 şi 8 iunie

Albasat

13 ani de închisoare pentru că și-a violat verișoara minoră

AlbasatTV, Nisporeni

Japonia va oferi Republicii Moldova un grant privind furnizarea de echipament medical

Albasat

Leave a Comment