ALBASAT
Actualitate Societate

Guvernul va aloca 1,3 mln lei pentru reparația spațiului unde fac repetiții „Hecenii”

Guvernul va aloca 1,3 milioane de lei pentru reparația spațiului unde fac repetiții „Hecenii”, tinerii dansatori din Heciul-Nou, Sângerei, care au devenit virali pe rețelele de socializare după ce au făcut senzație la o emisiune din România. Despre aceasta a anunțat premierul Dorin Recean la ședința Guvernului de miercuri, transmite IPN.

„Suntem cu toții mândri de tinerii de la Heciul Nou, care ne-au adus faima la „Românii au talent. În același timp, colegii noștri de la Hâncești au fost și au văzut în ce condiții ei se antrenează. S-a descoperit că avem nevoie să-i ajutăm. Acolo înțeleg că este nevoie de o reparație de aproximativ 1,3 milioane de lei. Vă rog să pregătiți hotărârea de Guvern prin care vom aloca urgent acești bani din Fondul de Rezervă a Guvernului”, a menționat premierul Dorin Recean, adresându-se ministrului educației, Dan Perciun.

Șeful executivului s-a adresat și ministrului culturii, Sergiu Prodan, ca la rectificarea bugetară să aibă în vedere acest ansamblu pentru finanțare.

Dansatorii din Ansamblul „Hecenii” s-au bucurat de succes în ultima emisiune „Românii au talent”. Membrii juriului au menționat că este pentru prima dată în istorie când un grup folcloric a primit premiul special Golden Buzz-ul, care i-a asigurat accederea în semifinală.

Related posts

Serviciile de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă

AlbasatTV, Nisporeni

Procedură simplificată pentru consumatorii casnici la racordarea centralelor fotovoltaice

Albasat

Pe bulevardul Dacia va fi sistat parțial traficul rutier

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment