ALBASAT
Actualitate Societate

Premierul participă la al 9-lea summit al Inițiativei celor Trei Mări

Prim-ministrul Dorin Recean va reprezenta țara la cel de-al 9-lea summit al Inițiativei celor Trei Mări, din care fac parte 13 state ale Uniunii Europene cu ieșire la mările Neagră, Baltică și Adriatică. Evenimentul se va desfășura în următoarele două zile în capitala Lituaniei, Vilnius, transmite IPN.

Șeful executivului va avea întrevederi bilaterale cu oficiali lituanieni – Ingrida Šimonyte, prim-ministra Lituaniei și Viktorija Čmilyte-Nielsen, speaker a Seimas-ului Republicii Lituania.

„Vreau să punctez că Moldova nu a lipsit de pe lista subiectelor discutate de către membrii Inițiativei în anii trecuți. Țara noastră a devenit, împreună cu Ucraina, stat participant asociat în cadrul summit-ului precedent desfășurat la București și se implică din ce în ce mai mult în proiectele de energie, transport, infrastructură și digitalizare ale Inițiativei”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, într-o conferință de presă.

Tot în programul de lucru la Vilnius, premierul Dorin Recean se va întâlni cu membrii diasporei moldovenești, inclusiv cu reprezentanții asociației „Dacia”.
 

Related posts

O nouă destinație turistică la Nisporeni! A fost deschis Campingul pe Toloacă

Albasat

Buletin de ştiri ALBASAT 06.11.2019

Albasat

LIVE // Ceremonia publică de prezentare a asistenței umanitare acordată de România

Albasat

Leave a Comment