ALBASAT
Actualitate Societate

Igor Demciucin, demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar

Igor Demciucin a fost demis din funcția de adjunct al procurorului general interimar. CSP a dat acordul în acest sens ca urmare a demersului depus de procurorul general interimar, Ion Munteanu. Ultimul a precizat că cererea a fost formulată ca urmare a „pierderii încrederii, în cumul cu acțiuni care pun la îndoială respectarea principiilor de etică”, transmite IPN.

Procurorul general interimar a declarat că Igor Demciucin s-a preocupat de acumularea informațiilor și de supravegherea activității lui. „Despre aceste evenimente am aflat uluit la ședința CSP din data 22 februarie 2024, când a fost desfășurată proba interviului a candidaților la funcția de procuror general”, a notat Ion Munteanu. În opinia sa, acumulările de informații au fost premeditate pentru a lansa atacul deschis în timpul concursului.

Concursul pentru selectarea candidatului pentru funcția de procuror general a fost anulat  în urma mai multor nemulțumiri legate de punctajul acordat în cadrul probei interviului. După interviu, CSP i-a acordat lui Octavian Iachimovschi 8,53 puncte. Procurorul Igor Demciucin a obținut punctajul de 8,19. Actualul procuror general interimar, Ion Munteanu – 8,16, iar juristul Andrei Coca – 4,72 puncte.

Igor Demciucin a fost numit în funcția de adjunct al procurorului general interimar în ianuarie 2023, la propunerea lui Ion Munteanu.

Tot astăzi, CSP și-a dat acordul asupra candidaturii lui Sergiu Brigai pentru numirea în funcția de adjunct al procurorului general interimar.

Related posts

Un șofer băut s-a izbit cu mașina într-un pilon electric. Pasagerul a murit

Albasat

Igor Grosu s-a întâlnit cu ambasadorul Yoshihiro Katayama. Despre ce au discutat

Albasat

COVID-19 a provocat încă patru decese

Albasat

Leave a Comment