Portal de știri
Societate

IGSU a primit din partea SUA un lot de asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat din partea SUA un lot de asistență umanitară pentru refugiații din Ucraina în valoare de peste 1,6 milioane de dolari. Lotul cuprinde nouă containere cu peste 7000 de bunuri, transmite IPN.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea, a menționat că donația din partea SUA va ajuta Inspectoratul să se pregătească mai bine pentru a putea acorda sprijinul necesar străinilor, în special cetățenilor din Ucraina.

Secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Serghei Diaconu, a afirmat că Ambasada SUA și poporul american mereu a susținut Republica Moldova și a răspuns la nevoilor cetățenilor. „Astăzi asistăm la un gest de mărinimie din partea poporului american, Ambasadei americane, care vine să sprijine nu doar necesitățile noastre, dar și a celor care se află astăzi în dificultate din cauza războiului din țara vecină, dar și cetățenii altor țări care fug din calea războiului”, a adăugat secretarul general al MAI.

„În aceste timpuri dramatice Moldova a realizat un lucru extraordinar pentru refugiații din Ucraina, a oferit siguranță, alinare și ospitalitate persoanelor aflate în nevoie. Noi sperăm că ajutorul nostru va contribui la condiții de trai mai bun persoanelor care au fost nevoite să-și părăsească locul de trai. Doresc să vă mulțumesc pe fiecare împarte pentru ceea ce faceți pentru țară și comunitate voastră”, a menționat Kent D. Logsdon, ambasador al SUA în Republica Moldova. 

Prima parte a asistenței umanitare oferite de Statele Unite al Americii a fost donată IGSU pe 13 aprilie.

Related posts

Răspunsul Procuraturii la adresarea ce-l viza pe deputatul Iurie Reniță

Albasat

Ministra sănătății: Recomandările de precauție trebuie urmate și pe viitor

Albasat

Уточнения относительно принятия присяги на верность Румынии

Albasat

Leave a Comment