ALBASAT
Societate

În iunie, au fost transferați din străinătate 143 de milioane de dolari

În luna iunie, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferați din străinătate, în favoarea persoanelor fizice, 143,21 milioane de dolari americani, în creștere cu 42,2 la sută comparativ cu iunie 2019. Datele sunt prezentate pe site-ul web al Băncii Naţionale a Moldovei, transmite IPN.

Transferurile din Uniunea Europeană au o pondere de 45,6 la sută, din CSI – 16,4 la sută și din restul lumii – 38 la sută. Printre țări, cele mai multe transferuri vin din
Israel – 19 la sută din total. Ponderea transferurilor din Rusia este de 15,4 la sută, iar din Italia –14,2 la sută.

Transferurilor în euro le-a revenit ponderea de 62 la sută. Acestea sunt urmate de transferurile în dolari – 36,7 la sută și cele în ruble rusești – 1,3 la sută.

Pe parcursul perioadei ianuarie-iunie, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit 646,15 milioane de dolari, cu 9,8 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

În iunie 2020, comparativ cu perioada similară a anului precedent, fluctuațiile cursului de schimb al valutelor față de dolarul SUA au contribuit cu 1,5 puncte procentuale la creșterea valorii transferurilor din străinătate în favoarea persoanelor fizice.

Related posts

Trei persoane reținute ca urmarea a acțiunilor de urmărire penală la BNM

Albasat

Consumatorii de gaze care ies în piața liberă vor fi nevoiți să ia cu ei devierile tarifare

AlbasatTV, Nisporeni

Casa lui Vlad Plahotniuc din Franța, sub sechestru

Albasat

Leave a Comment