Portal de știri
Societate

În Moldova va fi constituit un birou de investigare a accidentelor

În Republica Moldova urmează să fie constituit Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi, potrivit unei hotărâri aprobate de Guvern, transmite IPN.

„Biroul are misiunea de a organiza, conduce şi coordona activitatea de investigație tehnică privind siguranța în transportul aerian, feroviar şi naval cu scopul de a determina cauzele şi circumstanţele în care s-au produs evenimentele în transport şi de a emite recomandări privind siguranţa și de a urmări implementarea acestora”, se arată în proiect.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, pe parcursul anilor trecuți au avut loc mai multe accidente și incidente în transport aerian, naval și feroviar cu implicarea aeronavelor, navelor și materialului rulant din proprietatea persoanelor juridice din Republica Moldova sau aflate sub pavilionul Republicii Moldova. Investigarea accidentelor și incidentelor se efectua de comisiile instituite de autoritatea publică centrală în domeniul transporturilor sau create de către proprietarii unităților de transport, ceea ce contravine practicii internaționale. „Astfel, se consideră absolut necesară crearea unei structuri independente față de oricare operator de transport, entitate de reglementare, supraveghere și certificare, care să organizeze investigația tehnică privind siguranța evenimentelor în transporturi, în scopul determinării cauzelor și circumstanțelor în care s-au produs acestea și de a emite recomandări de siguranță, pentru prevenirea acestora în viitor”, mai precizează instituția.

Biroul va fi o autoritate administrativă centrală, aflată în subordinea Guvernului, iar activitatea acestuia va fi finanțată de la bugetul de stat în limita alocațiilor bugetare aprobate prin legea bugetară anuală.

Related posts

Igor Munteanu a sesizat CC privind angajarea răspunderii Guvernului

Albasat

Distincții și diplome de onoare pentru polițiștii din Nisporeni, de Ziua Poliției Naționale

AlbasatTV, Nisporeni

Exportul de prune în Germania s-a majorat considerabil în ultimii ani

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment