ALBASAT
Societate

O grădiniță din raionul Strășeni a fost renovată cu sprijinul financiar al Japoniei

Grădinița din satul Sireți, raionul Strășeni, a fost renovată datorită unui grant în mărime de peste 64,9 dolari oferit de Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”. La ceremonia de finalizare a proiectului a participat ambasadorul Yamada Yoichiro, transmite IPN.

„Grădinițele sunt locul în care copiii fac cunoștință pentru prima dată cu societatea din afara familiei lor. Impactul lor asupra dezvoltării copiilor este de lungă durată. În Japonia există o vorbă: „Ceea ce se dobândește la vârsta de trei ani se păstrează până la o sută de ani”. Japonia ajută școlile și grădinițele din întreaga lume să fie întreținute în condiții bune prin intermediul unor granturi la scară mică numite programul „Kusanone”. Sunt fericit că un așa proiect a fost implementat în grădinița dumneavoastră și iată-ne că astăzi sărbătorim împreună”, a menționat ambasadorul Yamada Yoichiro.

Banii au fost repartizați pentru renovarea acoperișului, sistemului de ventilare și zonei orb, instalarea unei scări de incendiu. De asemenea, a fost aplicat pavajul și procurat echipamentul pentru spălătorie (mașini de spălat și uscat rufe, fier de călcat) și mobilierul (paturi, dulapuri, mese).

Potrivit Ambasadei Japoniei, proiectul a contribuit la crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional, asigurarea protecției sănătății și securității celor 130 de copii și 28 de educatori și personal tehnic din grădiniță.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă de peste 7 milioane de dolari pentru proiecte în domeniile educației, sănătății și utilităților publice.

Related posts

Moldova va participa la reuniunea miniștrilor afacerilor externe din țările NATO

AlbasatTV, Nisporeni

Igor Grosu despre echipa Nataliei Gavrilița: Sunt persoane cunoscute, lume bună

Albasat

OMV primește cu 70% mai puține gaze de la Gazprom față de ce a comandat

Albasat

Leave a Comment