Nisporeni

În raionul Nisporeni a fost diagnosticat primul caz de infectare cu noul virus COVID-19. Vezi care este starea bolnavului

În raionul Nisporeni a fost diagnosticat  primul caz de infectare cu noul virus COVID-19.  Este vorba despre un bărbat din  comuna Marinici, în vârstă de 35 de ani , care  a revenit recent din Franţa. Acum, acesta se află internat la Spitalul Toma Ciorbă, unde primeşte tratamentul corespunzător. Starea este satisfăcătoare.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Avem primul caz confirmat în raionul Nisporeni. Este vorba despre o persoană de gen masculin din comuna Marinici.  Din informaţia care o deţinem noi la nivel teritorial, toate persoanele sunt transportate la Spitalul de boli infecţioase “Toma Ciorbă”, dar unde deja a fost pe urmă plasat, nu vă pot da aşa informaţie.” 

Potrivit lui Alexandru Cornei, 35 de persoane care au fost în contact cu bolnavul sunt monitorizate la domiciliu.

ALEXANDRU CORNEI, ŞEFUL DIRECŢIEI CENTRUL DE SĂNĂTATE PUBLICĂ UNGHENI: “Putem vorbi de o cifră de aproximativ de 35 de persoane. Toate sunt monitorizate la domiciliu pe o perioadă de 14 zile. Noi acum rulăm cu cifre, dar cifrele se schimbă nu de la zi la zi, nu de la oră la oră, dar de la minută la minută.”

Potrivit primarului comunei Marinici, bărbatul a revenit acasă cu o maşină împreună cu alte  patru persoane. Acum,  acestea se află în carantină.

VITALIE VELEŞCO, PRIMARUL COMUNEI MARINICI: “Într-o coloană au venit trei autoturisme. Ei de toţi au fost 12 persoane. Persoana dată a fost în contact direct cu încă 4 persoane, dintre care o persoană este din Bălăureşti şi trei din Marinici.”

Soţia şi cei doi copii ai bărbatului au făcut teste pentru coronavirus la o instituţie spitalicească din Chişinău, iar rezultatele au arătat că nu sunt infectaţi. Acum,  ei se află la socrii bolnavului, care locuiesc la Truşeni. Totodată, au fost identificate familiile, care au fost în contact cu pacientul.

VITALIE VELEŞCO, PRIMARUL COMUNEI MARINICI: “Noi înainte de  fi situaţia dată, am făcut Comisia Situaţii Excepţionale, am făcut o celulă de monitorizare. S-au luat măsurile preventive. După ce s-a confirmat cazul, noi împreună cu poliţia, chiar astăzi, două echipaje ale poliţiei am fost şi am localizat toate persoanele, care au intrat în contact direct cu persoana dată.  Am depistat că într-adevăr persoanele sunt izolate, sunt la domiciliu şi urmează deacum în continuare să monitorizăm situaţia, să nu iasă de sub control.  La  domiciliu sunt monitorizate 5 familii, care au fost cu el. Noi am mai depistat din convorbiri cu dumnealor cu cine au intrat în contact, am mai depistat încă 6 familii. “

Menționăm că, până în prezent, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 199 de cazuri de inecție cu COVID-19.

 

Related posts

Niciun caz de tortură în raionul Nisporeni. Chiar şi aşa, Inspectoratul de Poliţie Nisporeni şi procuratura Raionului s-au alăturat unei campanii

Albasat

10 de cazuri de COVID -19 confirmate în Nisporeni. Printre persoanele diagnosticate este un copil

Albasat

COVID-19: Situaţia cu privire la infecţie în Spitalul Raional Nisporeni

Albasat

Leave a Comment