ALBASAT
Societate

În septembrie, geniștii Armatei Naţionale au descoperit circa 230 de obiecte explozive

În luna septembrie, geniștii Armatei Naţionale au descoperit circa 230 de obiecte explozive, în cadrul a 16 misiuni de deminare. Misiunile au fost executate în mai multe localități din țară, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Cea mai mare cantitate de muniții (178 de mine antipersonal şi focoase de proiectile) a fost depistată într-un câmp arabil din apropierea localității Viişoara, raionul Ştefan Vodă. Obiectele explozive datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Acestea au fost identificate, neutralizate și ulterior distruse.

În perioada ianuarie-septembrie, geniştii Armatei Naţionale au depistat şi lichidat peste 1 830 de obiecte explozive. Cele mai multe muniții neexplodate au fost depistate în localităţi din raioanele Hânceşti, Ştefan Vodă, Căuşeni, Ialoveni şi Anenii Noi.

Cetățenii sunt rugaţi să anunțe autorităţile locale dacă descoperă explozive. Este categoric interzisă atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte, lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă.

Related posts

Maia Sandu a primit scrisorile de acreditare din partea a zece ambasadori

AlbasatTV, Nisporeni

Natalia Gavrilița va efectua o vizită de lucru în raionul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Angajații Biroului de Probațiune Nisporeni au desfășurat o lecție informativă la gimnaziul din Iurceni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment