ALBASAT
Actualitate Societate

Încă 139 de localități din 16 raioane rămân fără lumină

139 de localități din 16 raioane rămâneau în această dimineață fără curent electric. Cea mai afectată este partea de sud a țării. Potrivit Premier Energy Distribution, un impediment major în desfășurarea lucrărilor operative îl constituie lipsa accesului la instalații din cauza drumurilor întroienite, transmite IPN.

Furnizorul precizează că pe parcursul nopții, mai multe unități de transport ale întreprinderii electrice s-au blocat în zăpada înaltă, inclusiv două camioane cu tracțiune integrală de tip Ural ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care au încercat să le tracteze. Totodată, vântul puternic în rafale continuă să creeze probleme desfășurării lucrărilor operative de restabilire a conductorilor rupți și altor defecte din liniile electrice aeriene.

„O altă dificultate majoră este lipsa accesului spre mai multe instalații avariate. O mare îngrijorare prezintă avizele consumatorilor despre conductoarele rupte. Pentru securizarea locurilor rupturii sunt efectuate deconectări controlate, necesare inclusiv pe durata efectuării lucrărilor de restabilire a rețelelor afectate. Cu toate acestea, pe parcursul nopții s-a reușit realimentarea cu energie electrică a unui număr de 63 de localități. Lucrările continuă”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Premier Energy mai menționează că, din cauza unor deconectări avariate în instalațiile SA „Moldelectrica”, nu este posibilă realimentarea cu energie electrică a peste 2600 de consumatori.

Compania reiterează importanța respectării stricte a regulilor de securitate electrică și despre necesitatea atenționării imediate a operatorului de distribuție la numărul 022 43 11 11 în cazul în care observă conductoare rupte ce atârnă accidental la pământ.

Începând cu sâmbătă seara, în țară, mai ales în centrul și în sudul țării, a nins și a viscolit, iar vântul a suflat puternic. Circa 200 de localități din țară au rămas fără curent electric, iar mai multe porțiuni de drum au fost blocate. În această perioadă a fost valabilă avertizarea meteorologică cod galben și cod portocaliu. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de vânt puternic pe întreg teritoriu țării. Astfel, până luni la amiază se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 20 m/s.

Related posts

Как университеты завершат учебный год. Что говорят ректоры

Albasat

Platforma națională Alerte.md a fost lansată în primul oraș din țară, Cahul

Albasat

UE acordă un grant Moldovei de 15 milioane de euro pentru eficiență energetică

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment