ALBASAT
Actualitate Societate

Salvatorii și pompierii au intervenit în 182 de situații de urgență

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a intervenit în 182 de situații de urgență. Preponderent misiunile salvatorilor și pompierilor au fost concentrate pentru deblocarea mijloacelor de transport înzăpezite. Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, peste 300 de mijloace de transport au fost tractate de salvatori de pe trasee  din Cahul, Căușeni, Basarabeasca, Leova, Dubăsari și Ialoveni, transmite IPN.

Intervenția angajaților IGSU a fost necesară și pentru deblocare a 7 ambulanțe în care se aflau 20 de persoane, dar și 8 autobuse cu 99 de oameni. Totodată salvatorii au întreprins 4 misiuni pentru furnizorii de energie electrică, pentru ca aceștia să poată ajunge la locurile destinate și a restabili energia electrică. 

IGSU continuă să monitorizeze situația în țara în urma ninsorilor abundente. Salvatorii repetat îndemnă cetățenii să evite deplasare fără necesitate pe trasee naționale. În caz de deplasare urgentă, conducătorii auto trebuie să fie prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri, dar și să țină bateria telefonului încărcată. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112.

Related posts

Mai bine de jumătate din sate nu au acces la apa potabilă din sistemul public

Albasat

Un copil de doi ani a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din capitală

Albasat

Naționala de fotbal a fost umilită în Danemarca

Albasat

Leave a Comment