Portal de știri
Societate

Incendiul din Portul Giurgiulești a fost lichidat

Pompierii au lichidat incendiul izbucnit pe 20 ianuarie la al doilea rezervor din Portul Internațional Liber Giurgiulești, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, citat de IPN.

Focarul a fost stins complet marți în jurul orei 13.30 după ce pe parcursul a patru zile pompierii au depus eforturi pentru a lichida arderea. Tehnica grea a reușit să dezasambleze toate componentele rezervorului.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului a dispus sistarea, începând cu ziua de marți, a activității „Danube Oil Company”, până la remedierea încălcărilor depistate. Totodată, Agenția pentru Supraveghere Tehnică a dispus demolarea silozurilor neconforme, materialele controalelor urmând să fie transmise Procuraturii pentru examinare.

Incendiul din 20 ianuarie a fost precedat de un caz similar care a avut loc pe 16 ianuarie 2023. În urma mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui a avut loc prăbușirea cisternei. Anul trecut, p15 septembrie, pe teritoriul portului a fost înregistrat primul incident cu prăbușirea a două silozuri metalice pentru depozitarea șrotului în granule de floarea soarelui. Pe 13 noiembrie, în interiorul a două din cele patru silozuri a fost înregistrată creșterea temperaturii, iar la data de 30 decembrie, în timpul acțiunilor de evacuarea a produsului din interiorul silozurilor, unul dintre acestea s-a incendiat.

Related posts

BEM, Banca Socială și Unibank au încasat peste 2,8 mlrd lei de la retragerea licențelor

AlbasatTV, Nisporeni

Inundații în sudul țării. Mai mult familii au fost evacuate

Albasat

PAS solicită un audit al Consiliului Concurenței

Albasat

Leave a Comment