ALBASAT
Societate

Încep examenele pentru absolvenții de gimnaziu

Elevii clasei a IX-a vor susţine în perioada 2-13 iunie examenele de absolvire a gimnaziului. Examenul la limba și literatura română pentru alolingvi este primul în cadrul sesiunii de examene. Acesta va fi susținut astăzi de 6024 de elevi în 228 de instituții de învățământ din țară, transmite IPN.

Pe 6 iunie circa 30 de mii de elevi vor avea examenul la matematică, iar pe 9 iunie absolvenții vor susține examenul la limba de instruire. La examenul la limba și literatura română vor participa circa 24 de mii de elevi, iar la examenul la limba și literatura rusă – peste 6 mii de absolvenți.

Sesiunea de examene pentru absolvenții de gimnaziu se încheie cu examenul la istoria românilor și universală, în data de 13 iunie.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 3-19 iunie de către comisiile raionale/municipale de evaluare. Rezultatele vor fi afișate pe 20 iunie în fiecare instituție de învățământ în care s-au desfășurat examenele. Elevii pot depune cerere de examinare a contestației la data de 21 iunie.

Related posts

LIVE: Eveniment de întâmpinare a șefilor de stat și guvern la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene

AlbasatTV, Nisporeni

Incendiu la Nisporeni. O casă de locuit, mistuită de flăcări

AlbasatTV, Nisporeni

Petrocub învinge FC Florești cu 4-0

Albasat

Leave a Comment