Portal de știri
Societate

SIS are un nou director

Parlamentul a votat numirea lui Alexandru Musteață în funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate pentru un mandat de 5 ani. Proiectul de decizie a fost susținut cu votul a 54 de deputați PAS. Tot astăzi, Alexandru Musteața a depus jurământul în fața corpului de deputați, transmite IPN.

Alexandru Musteață a spus că va face o analiză a modului în care funcționează SIS, dar și va revizui sistemul de securitate al Republicii Moldova. Noul șef al SIS a menționat că interceptarea convorbirilor telefonice fără un aviz din partea Procuraturii este o ilegalitate și trebuie pedepsită.

Din septembrie 2021, Alexandru Musteață este consilier pentru politici anticorupție al premerului Natalia Gavrilița și membru al Comisiei Electorale Centrale. Alexandru Musteață a fost și angajat al Fundației Soros Moldova timp de 7 ani. A absolvit Universitatea Perspectiva, în 2010, Facultatea Relații Internaționale, iar în perioada 2011-2013 a învățat la Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, studii de politică națională de securitate. În 2018 a învățat la Facultatea de Drept din Riga, Letonia. Între anii 2020-2021 a studiat la Colegiul Europei.

Alexandru Musteață îl înlocuiește pe Alexandr Esaulenco, cererea de demisie a căruia a fost acceptată în aceeași ședință. 

Related posts

Moldova nu recunoaște „referendumul” din regiunea Tskhinvali/Osetia de Sud din Georgia

Albasat

Группа жильцов с улицы Матеевича жалуется на давление с целью лишить их имущества

Albasat

310 cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore. Bilanțul total ajunge la 6.300

Albasat

Leave a Comment