Portal de știri
Societate

Infrastructura de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți va fi modernizată

Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de două milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de termoficare a blocurilor din municipiul Bălți. Parlamentul a votat în două lecturi proiectul care prevede ratificarea Acordului de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru realizarea proiectului „Sistemul termoenergetic al municipiului Bălți (SA „CET-Nord”)” – faza II, transmite IPN.

Proiectul are drept scop creșterea calității serviciilor prestate locuitorilor din municipiul Bălți prin restabilirea sistemului de livrare a apei calde menajere, implementarea sistemului de distribuție pe orizontală intrabloc și asigurarea confortului termic în edificii prin gestionarea individuală a consumului de energie termică. Este vorba și despre optimizarea costurilor operaționale, controlul și monitorizarea centralizată/ la distanță, creșterea duratei de exploatare a utilajelor/echipamentelor, reducerea pierderilor de energie termică etc.

În urma implementării fazei II a proiectului, vor fi instalate puncte termice individuale la 166 de blocuri locative. Totodată, la 296 de blocuri locative va fi modernizat sistemul intrabloc de distribuție a agentului termic și a apei calde menajere.

Durata de implementare a proiectului este până în anul 2024.

Related posts

Igor Dodon: Nu examinăm stoparea activităților economice sau procesului educațional

Albasat

Moderna a anunțat că va dezvolta o doză de rapel specială pentru varianta Omicron din Africa de Sud

Albasat

Bilanțul deceselor cauzate de COVID-19 ajunge la 211

Albasat

Leave a Comment