Portal de știri
Societate

Primăria Chișinău va aproba un proiect de soluții naturale pentru reabilitarea albiei râului Bâc

Primăria municipiului Chișinău se află în proces de aprobare a unui proiect în valoare de 10 milioane de lei de soluții naturale pentru reabilitarea albiei râului Bâc și protecția contra inundațiilor. Despre aceasta a anunțat primarul general, Ion Ceban, la simpozionul științifico-practic internațional „Conservarea biodiversității urbane – premisa dezvoltării durabile”, transmite IPN.

„Schimbările climatice care au loc astăzi influențează orice urbe, orice regiune și va influența semnificativ în viitorul foarte apropiat. Trebuie să fim adaptați acestor riscuri, trebuie să căutăm alte soluții decât au existat până acum și noi suntem în procesul de identificare a acestor soluții. Trebuie să ținem cont despre soluțiile naturale. Și să fim cât se poate de pregătiți pentru orice tip de risc. Reziliența în mediul urban contează foarte mult”, a spus edilul.

Potrivit primarului, la momentul actual se identifică soluții concrete în ceea ce privește gestionarea deșeurilor, astfel că în 2030 nu mai vor exista deșeuri depozitate. „Este un obiectiv foarte greu de realizat, dar ne mișcăm cu pași foarte rapizi în această privință. Sper că până la sfârșitul anului să avem o soluție ca să căutăm parteneriate în ceea ce ține de sortare, astfel că să diminuăm din depozitarea deșeurilor, iar în scurt timp, în general, să identificăm soluția când, practic, nu mai avem aceste deșeuri”, a menționat Ion Ceban.

Simpozionul tehnico-științific internațional este consacrat celor 30 de ani de la înființarea întreprinderii municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”.

Related posts

Cum poți preveni aburirea ochelarilor când porți mască. Ce truc simplu trebuie să folosești

Albasat

Игорь Додон: Вас Гацкан интересует. Оставьте это дело в покое

Albasat

Restaurantele din România au început să aplice „taxa Covid-19”. Reacția Fiscului

Albasat

Leave a Comment