ALBASAT
Nisporeni Societate

Inspectorii de mediu din Nisporeni au depistat tăieri ilegale de arbori în Ocolul Silvic Păruceni

Inspectorii de mediu din Nisporeni au depistat tăierea ilegală a 4 arbori specia carpen, cu diametrele cuprinse între 20-46 cm, din fondul forestier de stat gestionat de Ocolul Silvic Păruceni, a ÎS Întreprinderea pentru silvicultură „Nisporeni – Silva’”.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Pentru Protecția Mediului, autorul faptelor ilegale s-a dovedit a fi un locuitor a satului Bălănești, care nu deținea acte permisive, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei.

Prejudiciul cauzat mediului înconjurător constituie 315.0 lei, iar costul masei lemnoase sustrasă ilicit în volum de 1.88 m/st valorează 1316 lei, prejudiciul total constituind 1631.0 lei.

Totodată în cadrul raziei în parcela 7L a Cantonului de pază nr. 3, a Ocolului Silvic Poruceni a fost depistat un bărbat cu căruța plină cu crendi de copac, care s-a ales cu un process-verbal și amendă în valoare de 2500 lei.

Făptașului i-a fost lăsată masa lemnoasă dobândită illegal, care a fost achitată binevol.

Urmare a raziei efectuate privind contracararea braconajului și taierilor ilicite a fost depistat un alt cetățean care din neglijență a incinerat resturi vegetale. Pe cazul dat a fost întocmit proces -verbal cu privire la contravenție, fiindu-i aplicată amendă în valoare de 1000 lei.

Inspectorii de mediu din Nisporeni au stopat și supus verificărilor mai multe unitați de transport, care transportau masă lemnoasă, iar încălcări ale legislației de mediu nu au fost depistate.

Related posts

Bulgaria vrea să atragă turiștii pe litoral cu șezlonguri și umbrele oferite gratis

Albasat

Cursul valutar oficial la 09.05.2020

Albasat

O casă din satul Vărzărești a ars în plină zi!

Albasat

Leave a Comment