ALBASAT
Societate

Ion Ceban: Municipiul are nevoie de 150 de autobuze noi

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că municipalitatea lucrează în prezent asupra suplinirii parcurilor de autobuze și de troleibuze cu unități de transport noi. Edilul susține că nu își dorește o suplinire de 20-30 de unități, dar cu un număr mult mai mare și promite că va face acest lucru anul curent, transmite IPN.

„Actualmente, municipiul are nevoie de 100-150 de autobuze noi. 100 de autobuze care se încadrează în parametrii de care are nevoie municipalitatea ar costa, în total, circa 380 de milioane de lei. De unde să luăm acești bani? Există câteva instrumente financiare: creditare pe termen îndelungat, proiecte investiționale sau parteneriat cu unele organizații. În prezent, noi examinăm toate aceste trei posibilități”, a spus Ion Ceban în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Primarul susține că suplinirea parcurilor de autobuze și troleibuze este parte a sistemului complex de transport în baza căruia este definitivat și conceptul parcărilor începând cu intrările în oraș și terminând cu zonele centrale ale capitalei, inclusiv parcările supraetajate și cele din interiorul curților.

De asemenea, primarul a menționat că în prezent administratorii de maxi-taxi încearcă să obțină majorarea taxei pentru călătorie însă, spune edilul, ei nu vor obține acest lucru. „Dacă vom discuta despre o oarecare majorare a tarifului, noi trebuie să discutăm doar despre microbuze noi, confortabile, care trebuie să lucreze împreună cu autobuzele și troleibuzele și conform tuturor normelor și regulamentelor. Adică să ajungă până la punctul final al itinerarului și să coincidă graficului stabilit”, a declarat edilul.

Potrivit lui, în prezent pe străzile Chișinăului circulă 682 de microbuze.

Related posts

Lucrătorii medicali și polițiștii confirmați cu COVID-19 vor primi câte 16 mii de lei

Albasat

Soț și soție ajunși după gratii pentru trafic de persoane, iar copilul cuplului – la rude

Albasat

Un copil de trei ani s-a prăbușit în gol de la etajul patru

Albasat

Leave a Comment