Nisporeni

IP Nisporeni, alături de cetățeni! Nisporenenii, îndemnați să ia notițe de pe „Aleile Siguranței” în lipsa interacţiunii directe cu Poliția

Inspectoratul de Poliție Nisporeni îndeamnă cetățenii să se informeze despre măsurile care necesită a fi luate pentru realizarea climatului de securitate publică de pe „Aleea Siguranței” din localitățile raionului. Totodată, IP Nisporeni sugerează nisporenenilor să-și ia notițe de pe panourile instalate pe alei.

„Există posibilitatea de a lua notiţe de siguranţă chiar şi în lipsa interacţiunii directe cu Poliţia? Sigur că DA! Vizitați locaţia „Aleea Siguranţei” din or. Nisporeni, s. Vărzăreşti, s. Cioreşti, s.Milești, s. Boldureşti, s. Brătuleni, s. Marinici, s. Şişcani, s. Iurceni, pentru că doar o comuniate informată, vigilentă şi pregătită antiinfracţional, este o comunitate în care ne simţim în siguranţă”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IP Nisporeni.

Potrivit Poliției, pe aleile securității din localitățile sus-menționate cetățenii vor găsi notiţe privind:

  • Propagarea unui mod sănătos de viaţă
  • Protecţia socială a populaţiei
  • Măsuri de securitate privind prevenirea victimizării
  • Siguranţa personală şi protecţia bunurilor materiale

Pe panourile de pe „Aleea Siguranței” din localitățile menționate pot fi văzute următoarele mesaje:

Copilul tău trebuie să știe cum să evite situațiile de risc. Învață-l, nu-l blama. Educă-l și pregătește-l de situații complicate, nu-l izola.

Să te ferești de hoții de automobile este simplu: evită să lași obiecte de valoare la vedere, astfel încât să reduci tentația hoților auto.

Ai grijă de bunurile personale: pormoneu, telefon mobil și alte lucruri valoroase, atunci când te deplasezi cu transportul public sau te afli în locuri aglomerate. Un moment de neatenție te poate face victimă.

Geamul deschis, corespondența nepreluată, poze demonstrative cu bunuri din casă și plecarea de la domiciliu plasate pe site-urile rețelelor de socializare sunt invitații directe pentru hoții de locuințe.

Mascota Poliției, alături de polițiști și voluntari a împărțit trecătorilor pliante informative în care sunt scrise reguli despre cum ne protejam de hoti.

Proiectul național „Aleea Siguranței” a fost lansat la  25 ianuarie 2018. 

Related posts

Ostașii căzuți în războiul din Afganistan, comemorați la Nisporeni

Albasat

Plouă torențial în Nisporeni. FOTO

Albasat

Nisporeni, beneficiar al mai multor proiecte susținute de Consiliile județene Ialomița și Vaslui

Albasat