Nisporeni Societate

IP Nisporeni va colabora cu Biroul de probațiune Nisporeni în cadrul campaniei „Familie fără violență”

Biroul de probațiune Nisporeni  a încheiat un acord de colaborare cu Inspectoratul de poliție Nisporeni. Acordul a fost semnat ieri, 4 mai 2021. Potrivit inspectoratului Național de Probațiune, acordul a fost elaborat în cadrul Campaniei de informare, prevenire și combatere a faptelor ce atentează la viața și sănătatea persoanei în sfera relațiilor familiale, având genericul „Familie fără violență”.

Scopul acordului este edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu și eficient între semnatari, întru educarea unei generații tinere fără adicții, resocializarea și prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni de către persoanele aflate în conflict cu legea penală.

În acest sens, IP Nisporeni a ținut să remarce faptul că în perioadă stării de urgență în Republica Moldova cazurile de violență în familie au crescut și își exprimă speranța că aceste fapte vor fi combătute.

„Cu toții ne-am confruntat cu provocările perioadei de izolare, din care am ieșit cu resurse noi și planuri sau, din contra, cu un consum mare energetic. Când vorbim de victime ale violenței în familie, starea de urgență și de alertă instituite, a crescut mult gradul de periculozitate cu care acestea se confruntă. În acest context de către Inspectoratul de Poliție Nisporeni a fost lansată campania locală de informare și educare, întru combaterea faptelor ce atentează la viața și sănătatea persoanei comise în sfera relațiilor familiale. „Familie fără violență”. Deoarece un grup devine o echipă prin implicarea comună, la 04.04.2021 a fost semnat acordul de colaborare între IP Nisporeni și Biroul de probațiune Nisporeni”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a IP Nisporeni.

Precizăm că, Inspectoratul Național de Probațiune este o subdiviziune a Ministerului Justiției din Republica Moldova care are misiunea de a organiza și de a coordona procesul de executare a pedepselor și măsurilor neprivative de libertate specifice domeniului probațiunii, în scopul prevenirii săvîrşirii de noi infracţiuni.

Related posts

Примар с диагнозом COVID-19 скончался

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 7 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

2600 de părinți au înaintat o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor

Albasat