ALBASAT
Societate

Italienii pot ieşi din casă doar pentru trei motive. „Poliţia ne întreabă unde mergem. Trebuie să dovedim cu hârtie scrisă”

Aflată deja în carantină, Italia a luat măsuri și mai dure

Magazinele, restaurantele și barurile au fost închise. Vor mai funcționa doar farmaciile și supermarketurile.

Cine iese din casă fără un motiv bine întemeiat, aflat pe lista celor permise de Guvern, riscă să facă trei luni de închisoare.

În Italia au fost înregistrate miercuri 2.313 noi îmbolnăviri și 196 de decese. Din 30 ianuarie și până acum, 827 de oameni au murit în peninsulă din cauza noului coronavirus.

Medic: Situația de acum este o bombă care explodează

Coronavirusul este o bombă care a explodat, spune medicul care coordonează secțiile de terapie intensivă din nordul Italiei. Acolo, în nord, este focarul de coronavirus. Aproape 60% dintre toate cazurile de coronavirus din țară au fost confirmate în Lombardia.

Medic din Milano: „Gândiți-vă că situația de acum este o bombă care explodează și pur și simplu ești copleșit de numărul incredibil de mare de pacienți. Poate că ar trebui să înăsprim și mai mult măsurile de limitare a răspândirii COVID-19.

Mesajul pe care eu vreau să-l transmit tuturor și fiecărei țări care se confruntă cu asta – sper să nu fie cazul – este că cel mai important lucru rămâne să-i înveți pe oameni cum să se comporte în astfel de situații.

Dacă nu oprești răspândirea bolii, sistemul de sănătate, indiferent de cât de bun, de eficient, de modern ar fi, mai devreme sau mai târziu, va intra în colaps, asta pentru că numărul pacienților este prea mare pentru resursele pe care le avem și asta peste tot în lume.

Deci cel mai important lucru este ce ar trebui să facă oamenii ca să oprească răspândirea bolii”.

Related posts

Agricultorii pun protestele pe pauză. Revin la negocieri cu premierul

AlbasatTV, Nisporeni

În capitală, toate paturile de terapie intensivă sunt ocupate, șef al Direcției sănătate

Albasat

Fosta ministră a mediului, numită consilier prezidențial

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment