Judecătorii au convocat Adunarea Generală. 340 de judecători din cei aproximativ 400 din sistem fac o nouă tentativă de a alege membrii Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor, transmite IPN.
În debutul ședinței, ministra justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a venit cu un cuvânt de salut, în care a precizat că reformele din justiție reprezintă o prioritate a întregii societăți, fiind și un angajament central al parcursului țării în calea integrării europene. Actuala agendă a MJ conține acțiuni concrete și măsuri sustenabile, dar pentru implementarea lor este nevoie de implicarea tuturor magistraților, de un CSM funcțional.
„Cu siguranță, întreaga societate a Republicii Moldova urmărește astăzi cu mare atenție Adunarea Generală a Judecătorilor și cu speranța că reformele inițiale să fie duse până la capăt în interesul cetățenilor, al justiției, în numele legii și nu al unor interese de grup”, a menționat ministra.
Un stat de drept, bazat pe procese integre, sporește încrederea față de comunitatea internațională și asigură astfel un mediu prielnic pentru investiții din externe. Acest aspect va duce la sporirea nivelului de trai și stabilitate economică. „Înțeleg că Adunarea Generală este forumul la care sunteți în drept să vă asumați decizii, să vă exprimați pozițiile și să tratați acele preocupări existente în sectorul judecătoresc. Ministerul Justiției își exprimă angajamentul să rămână deschis pentru un dialog eficient cu magistrații și cu membrii organului de autoadministrare”, a mai spus Veronica Mihailov-Moraru.
În calitate de președinte a ședinței a fost aleasă judecătoarea Victoria Puică, iar în calitate de secretar –Nelea Budăi.
Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat pe 17 martie după o pauză de patru ani. La ședință urmau să fie aleși cei patru membri CSM din partea judecătorilor. Însă magistrații au amanat ședința pentru 28 aprilie.
- 🏆 LIVE din Nisporeni: Gala Sportivilor Dotați 2024 – Campionii pe scenă!
- Doi bătrâni și-au pierdut viața în incendii
- Droguri de 4,5 milioane de lei, confiscate la Bălți
- Pentru luna decembrie compensația medie va fi de 700 de lei
- Prudență maximă în trafic. Se circulă în condiții de lapoviță și ploaie