ALBASAT
Actualitate Societate

Klaus Iohannis a solicitat sprijin european pentru Republica Moldova, la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, a solicitat sprijin european pentru Republica Moldova la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles. „Republica Moldova este cel mai afectat stat de agresiunea Rusiei, după Ucraina, evident”, a declarat liderul de la Cotroceni înaintea participării la reuniunea Consiliului European, transmite IPN.

Klaus Iohannis a declarat că insistă pe urgența sprijinului militar pentru Ucraina, dar și pe menținerea sprijinului european pentru Moldova. „Menținerea sprijinului european rămâne fundamentală și pentru Republica Moldova. Din vecinătatea noastră, problemele se acumulează mai mult în Moldova”.

Potrivit președintelui român, Republica Moldova traversează o perioadă pre-electorală complexă și se confruntă cu amenințări hibride, chiar fără precedent, de aceea, este esențial să fie sprijinită. „Siguranța Republicii Moldova înseamnă siguranța spațiului european”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că în ceea ce privește politica de extindere a Uniunii, susține adoptarea cât mai curând a cadrelor de negociere cu Ucraina și Republica Moldova, precum și organizarea primelor Conferințe Interguvernamentale politice cu ambele state.

Șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit pentru două zile la Bruxelles, pentru a discuta ajutorul militar acordat Kievului. Pe agenda summit-ului este și cadrul de negociere pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la spațiul comunitar.

Reuniunea Consiliului European are loc pe 21 și 22 marttie la Bruxelles. Printre subiectele principale discutate se numără: sprijinul militar pentru Ucraina, criza din Orientul Mijlociu, situaţia fermierilor europeni şi extinderea Uniunii Europene.

Related posts

Crește numărul infecțiilor cu coronavirus în România. Tot mai mulți pacienți cu COVID-19 ajung la Terapie Intensivă

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 31.03.2020

Albasat

MEC lansează primul pachet de măsuri de debirocratizare în școală

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment