ALBASAT
Actualitate Societate

La mai bine de 3 luni de la decesul soților blocați în nămeți la Coșcalia, cauza este la etapă incipientă

La mai bine de trei luni de la decesul celor două persoane blocate în nămeți la Coșcalia, examinarea cauzei penale se află la o etapă incipientă, precizează Centrul Național Anticorupție, care a preluat urmărirea penală pe 24 ianuarie. Pe caz nu există persoane cu statut procesual de bănuit sau învinuit.

Într-un răspuns pentru IPN referitor la cazul care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, CNA menționează că pe 10 ianuarie organul de urmărire penală al Inspectoratului de poliție Căușeni a pornit urmărirea penală. Este vorba despre cauza penală pornită pe „faptul neîndeplinirii și-sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoanele publice a obligațiilor de serviciu, rezultate din atitudinea neglijentă și/sau neconștiincioasă față de ele, exprimate prin neacordarea de ajutor, care a provocat decesul a două persoane”.

La baza intentării cauzei penale a stat raportul de autosesizare depus pe 27 noiembrie 2023 de către reprezentantul organului de urmărire penală a Inspectoratului de Poliție Căușeni. Pe 24 ianuarie cauza penală a fost remisă în adresa organului de urmărire penală a Centrului Național Anticorupție pentru a efectua în continuare urmărirea penală.

„Având în vedere că această cauză penală a fost pornită pe fapt, la moment nu există careva persoane cu statut de bănuit sau învinuit. Totodată, examinarea acesteia se află la o etapă incipientă, în care se efectuează acțiuni de urmărire penală necesare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cu privire la săvârșirea infracțiunii, urmând a fi clarificate acțiunile/inacțiunile fiecărei persoane în parte cu ulterioara recunoaștere și audiere în calitatea atribuită”, se mai arată în răspunsul CNA.

La sfârșitul lunii noiembrie, când în țară s-au înregistrat ninsori abundente, doi soți, un bărbat de 63 de ani și o femeie de 64 de ani, au decedat în mașina blocată în nămeți la Coșcalia din raionul Căușeni. Bărbatul, cât mai era în viață, dar și rudele au sunat de mai multe ori la numărul de urgență 112 și au cerut ajutor, dar echipele de intervenție au ajuns la mașină numai a doua zi, după ce un trecător a anunțat despre decesul celor două persoane. Singurul funcționar demis după acest caz a fost directorul Serviciului național unic pentru apelurile de urgență 112, Liviu Oboroc.

Related posts

Bărbat reținut de CNA după ce a promis să influențeze persoane din poliție

AlbasatTV, Nisporeni

Gheorghe Bălan: Este necesară crearea unui fond de reintegrare a Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

(LIVE) Spartachiada angajaţilor din instituţiile de învăţământ general (ediţia a XXI-a)

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment