Portal de știri
Nisporeni Societate

La Nisporeni a fost amenajată o clasă pentru copiii refugiați din Ucraina

În cadrul Centrului de plasament din Nisporeni, unde se află persoane refugiate din Ucraina, a fost inaugurată o sală, amenajată special și dotată cu laptopuri și tehnică IT, necesare lecțiilor online. Acum, copiii din cadrul centrului vor beneficia de acces ușor și mai calitativ la educație, precum și de facilitățile oferite de tehnica performantă.

Acest proiect a fost realizat de Consiliul Raional Nisporeni în parteneriat cu Peace Winds, CICD PHOENIX, Smart AID cu suportul financiar din partea Japan Platform.

Prezenți la eveniment au fost Sergiu Sococol, vicepreședintele raionului Nisporeni, Xenia Axente șef Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei, care au venit cu un mesaj de mulțumire donatorilor, dar și cu vorbe încurajatoare pentru refugiații ucraineni.

Au mai fost prezenți și reprezentatul platformei japoneze Peace Winds, Olesea Șevcenko, soția Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova și deputatul Gheorghe Agheorghiesei. Parlamentarul a mulțumit pentru această donație generoasă. „Încă de la început ne-am străduit să fim alături de copiii și părinții, care au fost nevoiți să fugă din calea războiului din #Ucraina, în urma agresiunii Rusiei. Cu eforturi comune s-a reușit amenajarea unei clase pentru copiii din Ucraina, în cadrul centrului de la Nisporeni pentru a putea petrece lecții online cu profesorii din școlile ucrainene. Mulțumim Asociației Pheonix, în persoana d-nei Irina Rusanovschi, smartAID, în colaborare și cu suportul Peace Winds Japan și Japan Platform din Japonia, pentru această donație generoasă”, a spus el.

Cu un mesaj de mulțumire a venit și Olesia Shevchenko, soția ambasadorului Ucrainei, care a vorbit și în română, îndemnând și copiii să studieze limba română în semn de respect pentru poporul nostru. Odată cu încetarea războiului și întoarcerea acasă a refugiaților, laptopurile vor fi utilizate de către elevii din Moldova.

Related posts

Un mort și doi răniți, într-un accident la Anenii Noi

Albasat

Turcii au ieșit în stradă împotriva lui Erdogan la Istanbul și Ankara, după ce lira s-a prăbușit. „Averea ta e furată de la noi”

Albasat

Pe 1 octombrie expiră termenul de depunere a declarației de ședere

Albasat

Leave a Comment