Portal de știri
Nisporeni Societate

La Nisporeni a fost deschis un Spațiu Comunitar Sigur pentru vârstnici

Vârstnicii din orașul Nisporeni și seniorii ucraineni refugiați în raion vor avea parte de servicii gratuite de kinetoterapie, datorită unui Spațiu Comunitar Sigur. Acesta a fost deschis în incinta Centrului „Încredere” din orașul Nisporeni.

Cabinetul este dotat cu bicicletă fitness, bandă de alergat, gatere, covorașe pentru yoga și masă pentru masaj. Mai mulți vârstnici deja au beneficiat de serviciile oferite de Spațiul Comunitar Sigur.

„Împreună cu voluntarii spațiului comunitar sigur din or. Nisporeni, asistați de un antrenor profesionist și dotați cu echipamente necesare grație partenerilor noștri, persoanele vârstnice au beneficiat de o lecție de mers scandinav. Mulțumim tuturor partenerilor pentru receptivitate, colaborare si implicare!”, a menționat în acest sens Axente Xenia, şef Direcție asistență socială și protecție a familiei.

Dotarea cabinetului de kinetoterapie a fost realizată în cadrul proiectului „Sprijin și protecție urgentă pentru femei și bărbați în etate supuși riscului din Ucraina și Moldova”, implementat de HelpAge Internațional în Moldova în parteneriat cu Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Nisporeni.

Spațiile Sigure Comunitare oferă o gamă largă de servicii și activități, atât pentru vârstnicii din comunitățile locale, cât și pentru cei refugiați.

Related posts

Procurorii cer să i se aplice lui Igor Dodon toate restricțiile prevăzute de lege

Albasat

Более 252 тысяч смертей от COVID-19 во всем мире

Albasat

Peste 4000 de șoferi, sancționați pentru încălcări în trafic, în zilele de odihnă

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment