ALBASAT
Societate

Un tânăr din Strășeni, condamnat pentru mercenariat în Donețk

Un tânăr de 34 de ani din Strășeni, fost comandant de pluton din Donețk, Ucraina, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru mercenariat în perioada 2016-2021. Acesta a beneficiat de o reducere a pedepsei întrucât și-a recunoscut vinovăția, transmite IPN.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale precizează că tânărul a fost reținut la revenirea în țară, la punctul de trecere a frontierei de la Sculeni și supus investigațiilor. Inculpatul și-a recunoscut vinovăția pentru comiterea mercenariatului. Mai exact, el a participat în conflictul armat din Ucraina, prin contribuirea la secesionarea regiunilor separatiste Lugansk și Donețk ale Ucrainei.

Inițial, acesta s-a înrolat în formațiunea militară „Pervaia Slaveanscaia Brigada” a autoproclamatei republici Donețk, în cadrul căreia a participat la conflictul militar în calitate de ostaș. Ulterior, acesta a fost avansat în calitate de comandant de batalion, iar mai apoi – comandant de pluton în telecomunicații. Potrivit declarațiilor inculpatului, acesta era remunerat lunar, iar, totalizat, suma anuală constituia 150 de mii de ruble rusești.

Bărbatul a fost plasat sub arest până la intrarea în vigoare a sentinței pronunțate pe 11 noiembrie.

Related posts

Pe 24 iunie este sărbătorită cămașa tradițională românească

AlbasatTV, Nisporeni

Petru Macovei: Accesul la informația de interes public s-a înrăutățit

Albasat

Veaceslav Moldovan: ANRE interzice exportul de energie electrică, iar Energocom nu cumpără de pe piața locală

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment