Portal de știri
Societate

La Spitalul din Bălți a fost înlăturată o tumoare ovariană de 25 kg

Medicii de la Spitalul clinic Bălți au efectuat o intervenție de înlăturare a unei tumori ovariene cu o greutate de circa 25 de kilograme. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 54 de ani din raionul Briceni. Aceasta suferea din cauza tumorii gigante, care i-a cuprins tot abdomenul, i-a deformat cutia toracică și i-a deplasat ficatul, transmite IPN.

Ludmila Balan, medic onco-ginecolog, a declarat că pacienta s-a adresat de sine stătător pentru o consultație. În urma examinării, s-a depistat o tumoare ovariană mucinoasă gigantă. „A fost o intervenție riscantă, nu eram siguri că tumoarea va fi înlăturată în totalitate. De asemenea, a existat un pericol anestetic foarte mare. Dar, datorită conlucrării coordonate a  medicilor care au operat și a echipei de reanimatologi-anesteziologi, am reușit să salvăm pacienta. Intervenția a durat în jur de trei ore. Recuperarea a decurs foarte bine, fără complicații”, a comunicat medicul.

Petru Nedelciuc, medic ginecolog, a subliniat că în experiența medicală de 35 de ani nu a întâlnit tumori atât de mari și, de regulă, așa cazuri rare se redirecționau la Chișinău. „De data aceasta, noi ne-am asumat riscul de a opera pe loc și, datorită profesionalismului grupului de lucru, azi discutăm despre acest caz”, a mai spus medicul.

Pacientei i s-a administrat tratament specializat post-operatoriu și acum se pregătește de externare.

Related posts

Guvernul britanic va amâna eliminarea restricțiilor anti-Covid din Anglia

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 08.08.2020

Albasat

Elevii din familiile cu nivel socio-economic scăzut se confruntă cu excluziune digitală

Albasat

Leave a Comment