ALBASAT
Societate

La strânsul frunzelor sunt implicați zilnic circa 400 de muncitori și 40 de tractoare

În Chișinău, zilnic la strânsul frunzelor sunt implicați circa 400 de muncitori și 40 de tractoare cu remorcă, a precizat pentru IPN şeful Secției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției generale locativ-comunală și amenajare (DGLCA), Vasile Efros. Printre cele 40 de remorci, în care sunt încărcate deșeurile vegetale pentru a fi transportate la poligon, sunt și unități noi de tehnică, procurate recent de bani alocați din bugetul municipal. Suplimentar, în procesul de salubrizare mecanizată sunt implicate și 17 aspiratoare automatizate, dintre care cinci sunt ataşate la tractoare.

Potrivit lui Vasile Efros, în mod prioritar se lucrează la strânsul frunzelor de pe trotuare, dar și în parcuri. După care vin curţile blocurilor de locuit. Lucrările vor continua până când vor fi strânse toate frunzele care cad. Din experienţa anilor precedenţi, e vorba de a doua jumătate sau chiar sfârşitul lunii decembrie.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a achiziționat, la începutul acestei luni, mai multe unități de tehnică și utilaje pentru dotarea autospecialelor antrenate la lucrările de salubrizare. Valoarea achizițiilor este de circa șapte milioane de lei. Tehnica va putea fi folosită și iarna, la deszăpezire.

Related posts

Hackathonul Parteneriatului Estic Civic Tech 2024, finanțat de Uniunea Europeană, și-a prezintat nominalizații pentru marele premiu

AlbasatTV, Nisporeni

Pavel Filip, despre revocarea miniștrilor PDM: Este nevoie de o resetare a guvernării

Albasat

Spania revine în zona de risc extrem de transmitere a COVID-19, după creșterea alarmantă a infectărilor, în special în rândul tinerilor

Albasat

Leave a Comment