Portal de știri
Nisporeni Societate

Mai multe blocuri ale Spitalului Raional Nisporeni vor fi eficientizate energetic

Zi importantă pentru raionul Nisporeni. Luni, 12 decembrie 2022, președinte raionului Vasile Mărcuță a semnat Contractul de Grant și Contractul de Împrumut cu Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO).

Astfel, Consiliul raional Nisporeni a devenit beneficiarul unui grant pentru realizarea proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice la blocurile Maternitate, Farmacie și Transfuzie a IMSP Spitalul Raional Nisporeni”. Acest proiect are drept scop îmbunătățirea eficienței energetice și o reducere corespunzătoare în nivelul de emisii de CO2.

Proiectul prevede lucrări de eficiență energetică a blocurilor sus-menționate și presupune schimbarea acoperișului, schimbarea tâmplăriei, sistemului de încălzite și iluminare, termoizolarea blocurilor. În urma unui audit energetic s-a constatat că, în urma implementării acestui proiect instituția va beneficia de micșorarea cheltuielilor pentru regii în mărime de 30%.

Contractul între NEFCO și Consiliul Raional Nisporeni presupune finanțare de 30% din valoarea investiției (6,5 mln. lei) sub forma de grant, restul sumei va fi un împrumut care va fi rambursat de către Consiliul Raional Nisporeni. 10% din valoarea investiției va fi contribuția instituției beneficiare.

Related posts

11 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni

Albasat

80 la sută dintre cei infectați cu coronavirus încă au simptome la două luni după îmbolnăvire (studiu)

Albasat

Cursul valutar oficial la 06.07.2020

Albasat

Leave a Comment