ALBASAT
Actualitate Societate

Mai multe drumuri din sudul țării sunt înnămolite. Un autocar de rută a rămas blocat

Salvatorii au intervenit în sudul țării pe mai multe porțiuni de drum local care au fost  înnămolite. Intervenția pompierilor a fost necesară în satul Alexeevca, Cahul, unde un autocar de pe ruta Chișinău-Giurgiulești a rămas blocat în noroi, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că pe drumurile înnămolite au fost antrenate echipele specializate cu tehnică grea, astfel încât să fie facilitată deplasarea. De asemenea, a fost tractat și autocarul de pe ruta Chișinău-Giurgiulești în care se aflau 7 persoane. Salvatorii au reușit să deblocheze autobuzul și să asigure continuarea călătoriei pentru pasageri.

De asemenea, în urma ploilor abundente din dimineața zilei de vineri, cinci gospodării din localitatea Văleni, raionul Cahul, au solicitat intervenția echipelor de salvatori și pompieri pentru pomparea apei acumulate. Pentru a gestiona eficient situația și a veni în sprijinul cetățenilor, IGSU a mobilizat echipele de intervenție din sudul țării cu 6 motopompe.

Potrivit datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 33 de situații de risc.

Related posts

Cursul valutar oficial la 01.07.2022

Albasat

Cursul valutar oficial la 30.07.2021

Albasat

Parlamentul a votat sancțiuni mai aspre pentru profanarea mormintelor și a monumentelor

Albasat

Leave a Comment