ALBASAT
Societate

Mai toate persoanele promovate recent la CSJ sunt implicate în acte groaznice, deputat

Deputatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Dinu Plîngău, susține că s-a aflat că mai toate persoanele promovate recent la Curtea Supremă de Justiție sunt implicate în acte groaznice, inclusiv ca participanți ai unor grupări criminale, participanți ai evenimentelor din pădurea domnească, atacuri raider, deposedări de terenuri etc., transmite IPN. Potrivit parlamentarului, raportul Serviciului de Informații și Securitate cu parafa „secret”, precum și informații din afara sistemului vorbesc despre faptul că acești candidați sunt persoane total incompatibile cu statutul de membru al CSJ.

Într-o conferință de presă, Dinu Plîngău a declarat că pe ordinea de zi a ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități au fost incluse mai multe, inclusiv acele proiecte „rușinoase”, votate în Parlament pe 3 decembrie. Potrivit lui, pe lângă acestea, pe ordine de zi a fost introdus un proiect care prevede promovarea mai multor judecători la CSJ, inclusiv vicepreședinți.

Deputatul spune că era gata să divulge informațiile secretizare despre acei candidați, dar cu zece minute înainte de conferință a fost informat că subiectul numirii judecătorilor la CSJ este scos momentan de pe ordinea de zi. Potrivit lui, aceasta este o mică victorie a Platformei DA, pentru că au fost făcute demersuri insistente, ieri și astăzi, ca acest subiect să fie revăzut.

În opinia sa, promovarea acelor judecători reprezintă o tentativă de a obstrucționa justiția în ideea că Ilan Șor ar fi avut o înțelegere, încă din vară, să se întoarcă în Republica Moldova.

Dinu Plîngău a avertizat și mediul judiciar să nu se implice în scandaluri politice, să nu se lasă corupți.

Related posts

Omenirea a depășit pragul de 2 milioane de cazuri de coronavirus. Câte decese s-au înregistrat

Albasat

Încă șapte medici din regiunea transnistreană, cazați în dreapta Nistrului

Albasat

e-TRADECON: prima conferință dedicată facilitării comerțului internațional

Albasat

Leave a Comment