Portal de știri
Societate

Maia Sandu a discutat cu ambasadorii statelor UE

Combaterea pandemiei COVID-19, organizarea corectă a alegerilor anticipate și redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate astăzi de președintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău. Discuția a avut loc în format de videoconferință și a fost moderată de Peter Michalko, ambasadorul UE în Republica Moldova.

„Am mulțumit partenerilor europeni pentru sprijinul lor generos și rapid, de care ne-am bucurat în lupta cu pandemia și care ne-a ajutat să pregătim mai bine sistemul medical pentru gestionarea crizei, să salvăm vieți și să lansăm în timp restrâns campania națională de vaccinare. Cel mai recent exemplu în acest sens este donația Germaniei, în valoare de circa zece milioane de euro, transmisă chiar astăzi”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a discutat cu ambasadorii și despre Planul de recuperare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, anunțat de Comisia Europeană săptămâna trecută. „Sunt fonduri importante, care vor contribui la stabilizarea economiei țării, de aceea vom face tot ce ne stă în puteri pentru a le accesa și a le valorifica pe deplin. Pentru aceasta trebuie să avansăm ferm în reformarea justiției și în combaterea corupției. Cu acest prilej, le-am vorbit ambasadorilor UE despre conceptul Comitetului Consultativ Independent Anticorupție, lansat acum trei zile”, a menționat președintele.

Șefii misiunilor diplomatice s-au arătat interesați și de desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie anul curent. Șefa statului a primit asigurări din partea mai multor state-membre ale UE că vor sprijini organizarea votării cetățenilor noștri stabiliți în aceste țări. Totodată, observatorii europeni la alegeri vor urmări ca oamenii să poată vota nestingherit și acasă, în Republica Moldova, iar scrutinul să fie liber și corect.

Related posts

A fost precizat termenul limită în care compania de asigurări trebuie să achite despăgubirile

Albasat

Число безработных может удвоиться или даже утроиться, мнения

Albasat

Număr record de cereri de azil

Albasat

Leave a Comment