Portal de știri
Societate

Maia Sandu a semnat decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de premier

Președintele Maia Sandu a semnat astăzi, după consultările cu fracțiunile parlamentare, decretul de desemnare a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Președinției.

Natalia Gavrilița are la dispoziție două săptămâni pentru a constitui echipa și pentru a elabora programul de guvernare, pe care să-l prezinte Parlamentului.

Șefa statului declară că are toată încrederea că prim-ministrul desemnat va veni cu o echipă integră și profesionistă, și că în maximum în două săptămâni Republica Moldova va avea un nou Guvern, care să însemne și un nou început pentru țară.

„Oamenii așteaptă schimbări în bine și pentru aceasta este nevoie de acțiuni ferme și de decizii competente, care să pună în prim-plan interesul cetățeanului”, a declarat Maia Sandu.

Natalia Gavrilița este candidatul PAS la funcția de premier. Este fostă ministră a finanțelor în Guvernul Sandu și are experiență de lucru la Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației. Înainte de aceasta a fost angajată la Guvern, dar și Ministerul Economiei și Comerțului.

Related posts

Общественный транспорт в Кишиневе и Бельцах не будет работать в выходные

Albasat

CSJ s-a adresat la Curtea Constituțională cu privire la demersul avocaților lui Șor

Albasat

Cursul valutar oficial la 21.09.2020

Albasat

Leave a Comment