Societate

Maia Sandu, după reținerea lui Stoianoglo: Îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii

Decizia de ieri, de analiză a sesizării care-l vizează pe procurorul general, aparține Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reținere a acestuia aparține procurorului desemnat de CSP. Precizarea a fost făcută de președintele Maia Sandu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, transmite IPN.

„Ca președinte al țării, îmi doresc ceea ce își doresc cetățenii: să fie respectată cu strictețe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalități să plătească, conform legilor în vigoare”, a scris Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, așteptările cetățenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o țară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituțiile statului responsabile de lupta anticorupție trebuie să țină cont de aceste așteptări și să acționeze mereu în conformitate cu legea.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, marți seara, pentru 72 de ore, fiind plasat în izolatorul de detenție preventivă al Inspectoratului de poliție al municipiului Chișinău. Stoianoglo a fost reținut într-o cauză penală pornită pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent. Din biroul procurorului general au fost ridicate mai multe bunuri care urmează a fi examinate.

Related posts

Parlamentului a susținut demisia judecătorului Sveatoslav Moldovan

Albasat

Alte 792 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova

Albasat

Un francez care susține că a suferit de depresie din cauza jobului plictisitor va primi despăgubiri de 40.000 de euro

Albasat

Leave a Comment