ALBASAT
Actualitate Societate

Maia Sandu: Germania este un partener important și fidel al Republicii Moldova

Președinta Maia Sandu spune Germania este un partener important și fidel al Republicii Moldova. Investițiile germane asigură locuri de muncă pentru mii de moldoveni, iar zeci de proiecte au finanțare din partea partenerilor germani. La întrevederea cu președinta Bundestagului german, Bärbel Bas, șefa statului a mulțumit pentru cooperarea excelentă și și-a exprimat convingerea că, având susținerea Germaniei și a altor state democratice, Moldova va rămâne parte a lumii libere, pentru a putea asigura pace și bunăstare cetățenilor săi, transmite IPN.

„Germania finanțează proiecte de asigurare cu apă și canalizare în mai multe localități din țară și proiecte de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii. În această iarnă, Germania a contribuit cu 40 de milioane de euro la Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din care au fost oferite compensații pentru achitarea facturilor la energie”, a menționat președinta.

La fel, șefa statului a subliniat că recent a fost anunțat un ajutor nerambursabil adițional pentru proiecte de producere a energiei regenerabile și de eficientizare energetică. Potrivit ei, aceste proiecte și multe altele înseamnă beneficii concrete pentru cetățenii Republicii Moldova.

„Partenerii germani ne ajută să fortificăm sectorul de apărare și cel al afacerilor interne, pentru a oferi mai multă siguranță cetățenilor noștri. De asemenea, Germania susține obiectivul nostru de integrare europeană și ne ajută să consolidăm capacitățile instituțiilor statului pentru a avansa mai rapid pe această cale”, a precizat Maia Sandu.

Vizita lui Bärbel Bas este a doua vizită a unui președinte al Bundestagului în Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Related posts

Răspunsul lui Constantin Oboroc la invitația de a candida la funcția de președinte

Albasat

Ucraina ne apără libertatea, iar tot ce spune Chișinăul este că avem nevoie de energie electrică ieftină, opinie

AlbasatTV, Nisporeni

Ministrul finanțelor: Până la finele anului 2022 persoane fizice vor putea tranzacționa VMS

Albasat

Leave a Comment