Portal de știri
Societate

Maia Sandu reiterează necesitatea unei viziuni de soluționare a conflictului transnistrean

Președintele Maia Sandu reiterează necesitatea formulării unei viziuni de soluționare politică a conflictului transnistrean. În opinia sa, această acțiune trebuie să se regăsească pe agenda unui guvern cu puteri depline, instalat după alegerile parlamentare anticipate din luna iulie. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții formatului 3+2, mediatori și observatori în procesul de reglementare transnistreană, transmite IPN.

Delegația este condusă de Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, care se află într-o vizită de informare în Republica Moldova.

„Am discutat despre situația pandemică și am confirmat deschiderea noastră de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în stânga Nistrului. Am vorbit totodată despre situația drepturilor omului în regiune și despre necesitatea asigurării liberei circulații între maluri”, a declarat Maia Sandu.

De asemenea, părțile au discutat despre principiile soluționării conflictului transnistrean, care trebuie să aibă loc pe cale pașnică, prin dialog, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Related posts

Cursul valutar oficial la 28.03.2020

Albasat

Fluxul ucrainenilor care intră în Moldova crește

Albasat

Noile contingente care se vor vaccina vor fi aprobate la 11 mai, MSMPS

Albasat

Leave a Comment