Portal de știri
Societate

Maia Sandu și-a pus a treia doză de vaccin: Valul următor va ajunge și în Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, îndeamnă în mod repetat cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19. Șefa statului și-a administrat a treia doză, booster, inclusiv și pentru că este îngrijorată de evoluția pandemică la nivel global. Doar săptămâna trecută, un milion de oameni se îmbolnăveau în fiecare zi de COVID, varianta Omicron, iar noul val pandemic va ajunge în curând și în Republica Moldova, a atenționat Maia Sandu, transmite IPN.

„În primul rând, îi îndemn pe cei care nu și-au făcut nicio doză de vaccin, să facă acest lucru. Nu știu câți oameni trebuie să mai moară, câți oameni trebuie să se îmbolnăvească grav, ca toată lumea să realizeze cât de importantă este vaccinarea și cât de gravă este această pandemie. Deci, vă rog încă o dată, pe cei care nu v-ați vaccinat, să aveți grijă și să apreciați sănătatea și viața Dumneavoastră, dar și a celor din jur”, a menționat Maia Sandu, după ce și-a administrat a treia doză de vaccin.

Potrivit șefei statului, Ministerul Sănătății dispune de sute de mii de doze de vaccin Pfizer și de alte câteva sute de mii de doze de ser Moderna. În același timp, președintele Republicii Moldova a spus că rata scăzută de imunizare este o responsabilitate a tuturor, nu doar a ministerului de resort.

Șefa statului a dat asigurări că nu se administrează vaccinuri cu termen expirat, iar unele informații că s-ar administra seruri cu termen expirat descurajează și mai mult oamenii să meargă la imunizare. Oamenii trebuie să ceară de la personalul medical să le arate termenul de valabilitate a vaccinurilor, ca să evite orice suspiciune că acestea ar fi expirate.

În spitale sunt internate 450 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 60 – în stare extrem de gravă, iar opt pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost diagnosticate 376 de mii de cazuri de COVID-19.

Related posts

Macron: Europa şi Africa vor fi profund destabilizate în plan alimentar de războiul din Ucraina

Albasat

Подробности о взрыве в Погребень

Albasat

Maia Sandu: În anii de independență am văzut cât de grea poate fi povara libertății

Albasat

Leave a Comment