ALBASAT
Actualitate Societate

Maia Sandu și Dorin Recean au transmis un mesaj de compasiune poporului nipon

Președinta Maia Sandu și premierul Dorin Recean au transmis un mesaj de compasiune prim-ministrului nipon Fumio Kishida în legătură cu pierderile de vieți omenești urmare a cutremurului produs recent în Japonia și care a afectat prefecturile Ishikawa, Niigata, Fukui, Toyama, și Gifu, transmite IPN.

,,Profund întristată de cutremurele devastatoare din vestul Japoniei. Gândurile mele sunt în acest moment alături de familiile care și-au pierdut persoane dragi în Ishikawa, dar și de toți cei afectați. Moldova este solidară cu Japonia. Transmitem sincere condoleanțe”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Twitter.

Și Dorin Recean a transmis condoleanțe familiilor care și-au pierdut persoanele dragi, și tuturor celor care au fost direct afectați de consecințele cutremurului din Japonia.

„Suntem îndurerați de vestea cutremurului devastator care s-a produs recent în Japonia. Cetățenii Republicii Moldova sunt alături de cetățenii niponi în aceste vremuri dificile. […] Gândurile noastre sunt cu națiunea dumneavoastră, domnule prim-ministru Kishida”, se arată în mesajul prim-ministrului Dorin Recean.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Rihter a avut loc în prima zi a anului 2024, în Japonia, iar în următoarele 24 de ore, alte peste 150 de replici. Cutremurul a afectat mai multe prefecturi, cea mai afectată fiind Ishikawa, unde s-au prăbușit construcții și s-au distrus drumuri. Potrivit ultimelor date, 48 de oameni au fost confirmați morți.

Related posts

Cursul valutar oficial la 25.08.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Mass-media din Kiev: Armenia acoperă pentru Rusia spatele frontului economic în cadrul agresiunii acesteia din Ucraina

AlbasatTV, Nisporeni

Modul de calculare a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă

Albasat

Leave a Comment