Portal de știri
Societate

Mâine expiră termenul limită de depunere a cererilor pentru compensația accizei la motorină

Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a atenţionat astăzi că marți, 15 noiembrie, este ultima zi de recepționare a cererilor de acordare a compensației parțiale a accizei la motorina facturată în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2022.

Regulamentul prevede că accizele la motorină se compensează după cum urmează: în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei (circa 150 de euro) per tonă – pentru întreprinderile micro, mici și mijlocii, clasificate conform prevederilor Legii nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 30% din cota stabilită pentru anul curent sau 894 de lei per tonă – pentru alte categorii de întreprinderi care nu sunt specificate în Legea nr. 179/2016 cu privire la întreprinderile mici și mijlocii; în cuantum de 100% din cota stabilită pentru anul curent sau 2 980 de lei per tonă – pentru întreprinderile din sectorul zootehnic.

Depunerea dosarelor de solicitare a compensației se face de către administratorul/reprezentantul legal la secția/serviciul teritorial al AIPA din aria în care solicitantul își desfășoară activitatea. Agenții economici sunt îndemnați să depună dosarul conform termenului stabilit, la subdiviziunile teritoriale ale Agenției, pentru a beneficia de suport din partea statului.

Related posts

Cod galben de îngheț la suprafața solului

Albasat

Неизвестного мужчину сбил насмерть поезд. На вид ему было около 30 лет

Albasat

Și în turul doi, secțiile de votare de la Baku și Strasbourg vor avea program special

Albasat

Leave a Comment